Publisert 2 kommentarer

Hvilket blodsukkerapparat er mest nøyaktig?

Hva en unøyaktig blodsukkermåling kan bety i praksis:

Tenk deg en varm sommerkveld, dagen har vært fylt med bading, lek og til sist trampoline hopping i sene kveldstimer. Etterhvert sovner barnet ditt, du går den vanlige runden ca rundt midnatt for å sjekke blodsukkeret. Obs! Om poden bruker pumpe sier den at du har glemt å kalibrere denne kvelden, frem med blodsukkerapparatet. Apparatet viser et blodsukker på 12, du stusser litt over dette, siden aktiviteten og maten ikke står i stil til denne blodsukkerverdien. Men hey, sånn er livet med diabetes. Vanskelig og forutsi selv om du tror du kan det. Du beregner hvor mye insulin som må settes i tillegg, enten med sprøyte eller med pumpe. Det du ikke tenker på er at akkurat på denne målingen viser blodsukkerapparatet feil, denne gangen er avviket betydelig – blodsukkeret til barnet ditt lå egentlig på 9…

Hvem bestemmer standarden for blodsukkerapparatene?

ISO International Standards – sørger for at produkter og tjenester er trygge, pålitelige og er av god kvalitet. ISO består av medlemmer fra 161 land og mer enn 150 mennesker arbeider fulltid på ISOs sentrale sekretariat i Geneve Sveits.

Som de sier selv om den nye standarden for blodsukkerapparatene:

«Diabetespasienter vil dra nytte av den nye versjonen av ISO-standarden for egenmåling. Standarden krever at produsentene av disse systemene må tilby systemer med enda større nøyaktighet.»

Den leverandøren som holder seg godt innenfor den nye standarden er https://diabetes.ascensia.no/ De har Bayer produktene. Min favoritt har i flere år vært Contour next USB – helt fra den aller første modellen uten next. (Nå bruker vi CONTOUR NEXT ONE – smartmåleren, se eget innlegg om denne). Jeg visste ingen ting om standarder osv men bare likte dette apparatet veldig godt, alle funksjonene og den høye kvaliteten – fordi det holdt seg like bra over tid.

Det finnes ulike standarder for måling og testing av blodsukkerapparater. Det er ingen tvil om at metodene som brukes for å finne ut nøyaktigheten spiller en stor og betydelig rolle.

IMG_6292

 

 

2 kommentarer på “Hvilket blodsukkerapparat er mest nøyaktig?

 1. Hei

  Hvilken blodsukkeraparater gir nøyekig blosukkermåler? Jeg har to blodsukkeraparat det gir to forskjell blodsukkermåler. Jeg vet ikke hvilken blodsukker er best . Jeg vil ha en aparat som gi nøyektig blodsukker måler. 

  Med vennlig hilsen

  Talib

  1. Hei Talib,
   Sjekk ut Contour Next, spør på apoteket!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.